Guardiola en Klopp spreken mooie woorden voor laatste PL-confrontatie

Reacties

Misschien komen Manchester City en Liverpool elkaar nog tegen in de FA Cup, maar de kans is heel groot dat de Premier League-wedstrijd van aanstaande zondag de laatste keer is dat Pep Guardiola en Jürgen Klopp elkaar tegenkomen in hun huidige functies.

Guardiola en Klopp spreken mooie woorden voor laatste PL-confrontatie
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 1
Manchester City
Manchester City

Klopp gooit het bijltje er na dit seizoen immers bij neer op Anfield, waarmee een tijdperk ten einde komt dat begon toen Guardiola medio 2016 voor de groep kwam in het Etihad Stadium. De Spanjaard heeft respect voor zijn tegenstrever. 'Ik respecteer zijn beslissing volledig, ik denk dat hij nog wel terugkomt. Hij is dol op voetbal, we zullen wel zien. Of Liverpool er zwakker op wordt? Ik zou het graag weten, maar ik denk het niet', aldus Guardiola op de persconferentie.

Een kilometer of vijftig verderop stond ook Klopp de media te woord. De Duitser, net terug uit Praag, was in een goed humeur. 'Ja, Guardiola was een betere voetballer dan ik, maar dat frustreerde me nooit. Ik ken wel drieduizend voetballers die beter waren dan ik. Door hem ben ik een betere manager geworden. Ik heb vaker van hem gewonnen dan verloren, al heb ik geen idee hoe dat gekomen is', aldus Klopp met de hem typerende zelfspot.

'Ik weet dat ik niet slecht ben in wat ik doe, maar hij is de beste. Waarom dat zo is? Dat is wel erg gedetailleerd. Misschien zijn er dingen die ik beter doe, die verschillen kan ik nu niet uitleggen. Misschien is het ook een kwestie van smaak? Sommige mensen vinden misschien dat wij leuker spelen. Ik in elk geval wel, anders zouden we wel anders spelen', besloot de manager.

{"title":"Boost van de Dag: PSV wint & Beide Teams Scoren!","titleMobile":"Boost van de Dag: PSV wint & Beide Teams Scoren!","odd":"4,75","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_313c_&affid=205&siteid=432&adid=313&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:95a9eca2-c775-476a-b460-8313773c9908","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Een speciaal verhoogde odd voor deze Champions League-kraker!","textMobile":"Een speciaal verhoogde odd voor deze Champions League-kraker!"}
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.