Haaland ontvangt de kroon na ongelooflijk debuutseizoen bij Manchester City

Reacties

Erling Haaland is, niet geheel verrassend, door zijn collega's in de Premier League gekozen tot de beste speler in het afgelopen seizoen. De topscorer van Manchester City neemt de kroon over van Mohamed Salah. Bukayo Saka van Arsenal kreeg de prijs voor Talent van het Jaar.

Haaland ontvangt de kroon na ongelooflijk debuutseizoen bij Manchester City
© Pro Shots

In Engeland zijn er meerdere verkiezingen als het gaat om wie de beste speler in een seizoen was, maar de PFA Player of the Year-award is de meest prestigieuze titel. De stemmen worden uitgebracht door de spelers die zijn aangesloten bij de PFA, de Engelse spelersvakbond, en wordt sinds 1974 uitgereikt. Norman Hunter van Leeds United was destijds de eerste winnaar.

Vorig jaar ging de trofee naar Liverpool-ster Salah, die voor de tweede keer in zijn loopbaan het goud pakte, en Haaland is nu zijn opvolger. De doelpuntenmachine kende een weergaloos debuutseizoen bij Manchester City, waarmee hij direct de treble won. Door 52 keer te scoren in 53 wedstrijden (in de Premier League maakte hij 36 goals in 35 duels) had Haaland een enorm aandeel in dat succes.

Haaland is de tweede speler van Manchester City die zich PFA Player of the Year mag noemen. Kevin De Bruyne ging hem voor: de Belg won de prijs in het seizoen 2019/20 én in 2020/21. De laatste Nederlandse winnaar was Virgil van Dijk, in 2018/19. Robin van Persie, Ruud van Nistelrooij en Dennis Bergkamp vielen de eer ook eens ten deel.

Saka
Bukayo Saka mocht de prijs voor PFA Young Player of the Year in ontvangst nemen. De 21-jarige aanvaller van Arsenal is daarmee de opvolger van Phil Foden, die de trofee in de afgelopen twee seizoenen op zijn palmares schreef.

Ajax-aanwinst Chuba Akpom werd gekozen tot PFA Championship Player of the Year. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.