Hartverwarmend onthaal voor NAC-lieveling: 'Ik houd van jou'

Reacties

Manu García is een middenvelder die vooral in Breda de voetbalharten sneller laat kloppen. De kleine Spanjaard bracht NAC Breda in 2017 naar de Eredivisie en bleek achteraf een van de meest populaire spelers van het afgelopen decennium. Dinsdagavond was hij even terug.

Hartverwarmend onthaal voor NAC-lieveling: 'Ik houd van jou'

De éénvoudig international van Spanje, die zijn opleiding genoot bij Manchester City, is tegenwoordig contractspeler van Aris Saloniki (1-2). Met die club trof hij toevallig NAC, zijn oude Nederlandse voetballiefde. Het werd een hartverwarmend weerzien.

Al ruim voor de aftrap zongen de achtduizend toeschouwers in het Rat Verlegh Stadion García toe. Dat herhaalde zich nog zeker een handvol keren, met de publiekswissel in de tweede helft als hoogtepunt. Na de wedstrijd ging García in een uitgebreide ereronde nog één keer langs zijn oude fans.

Via sociale media bedankte de razend populaire García het Bredase publiek. 'Wat een club, wat een stad. Ik mis jullie allemaal enorm. Het voelde geweldig om iedereen weer te zien. We zijn jaren verder, maar de liefde die jullie me nog toonden, was ongelofelijk. Heel erg bedankt. Ik houd van jou.'

García werd in de winterstop van seizoen 2016/17 door NAC gehuurd van Manchester City. Een halfjaar later promoveerde hij met de club. Daarna speelde hij nog een seizoen in de Eredivisie en handhaafde NAC zich. Via Toulouse, Sporting Gíjon en Deportivo Alavés kwam hij bij Aris terecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.