Helmond Sport verrast koploper Heracles

Heracles Almelo is verrassend onderuit gegaan bij Helmond Sport. Emmen profiteerde van de misstap van de koploper in de Gouden Gids Divisie. FC Dordrecht boekte de eerste overwinning van het seizoen.

Helmond Sport zorgde voor een flinke verrassing. Koploper Heracles Almelo werd op een 2-0 nederlaag getrakteerd. Leon Kantelberg was de grote man aan Brabantse kant. De aanvaller nam in de eerste helft beide treffers voor zijn rekening. Emmen maakte gebruik van de misstap van Heracles. Marcio Junqueira zette de Drenthe ploeg op voorsprong, maar vijf minuten na de 1-0 leek de wedstrijd te kantelen. Emmen-verdediger Rutger Feijer werd uit het veld gestuurd, maar Pascal Averdijk miste de uitgelezen kans de stand gelijk te trekken. De aanvaller van Stormvogels/Telstar miste de strafschop. Ook in de resterende 65 minuten scoorde de ploeg uit Velsen niet. De tien man van Emmen wel. Een half uur voor het einde bracht Bas Sibum de stand op 2-0.

Go Ahead Eagles hield de aansluiting. Maar gemakkelijk ging het de ploeg van Robert Maaskant niet af. MVV moest al na negentien minuten met tien man verder na de rode kaart voor John Mutsaers en speelde de laatste veertig minuten zelfs met negen man. MVV'er Shisayo Luthuli was kort na rust van het veld gestuurd. Pas tien minuten voor het einde brak Bram Marbus namens Go Ahead Eagles de ban (1-0).

Ondanks een doelpunt van topscorer Danny Koevermans verloor Sparta . FC Den Bosch was op eigen veld sterker en drukte dat uit in twee doelpunten van Stefan Jansen. Cambuur Leeuwarden en BV Veendam waren met 2-1 te sterk voor respectievelijk TOP Oss en Fortuna Sittard . Voor FC Dordrecht was het een heugelijk dag. De ploeg van Jos van Eck was voor het eerst dit seizoen in de Gouden Gids Divisie de tegenstander de baas. VVV werd op eigen veld verslagen (1-2). Marco Boogers en Leon van Dalen waren productief. Haarlem en FC Eindhoven hielden elkaar in evenwicht.