Henderson looft ploeggenoot: 'Bizar hoe jong en volwassen hij is'

Reacties

Ajax-speler Jordan Henderson staat met open mond van hetgeen Jorrel Hato laat zien. De zeventienjarige verdediger van Ajax heeft een grote toekomst voor zich, zo denkt Henderson hardop in een interview met het clubkanaal.

Henderson looft ploeggenoot: 'Bizar hoe jong en volwassen hij is'
© Pro Shots

Zoals bijna alle Britten is ook Henderson helemaal gek op Amsterdam. De neo-Ajacied spreekt een paar dagen na zijn debuut tegen PSV, en heeft veel mooie woorden over voor de hoofdstad. De echte superlatieven bewaarde hij voor zijn jonge ploeggenoot, die dit seizoen veelbelovende dingen laat zien in een stroef draaiend Ajax.

'Bizar hoe jong hij is, maar hoe volwassen hij er binnen en buiten het veld uitziet. Hij is een heel volwassen persoon. Hij werkt hard, hij is een geweldige voetballer en ik weet zeker dat zijn toekomst er prachtig uitziet. Waar ik hem mee kan helpen? Nou, ik denk dat hij gewoon moet doorgaan zoals hij nu bezig is. Dat werkt kennelijk', looft Henderson de jongeling.

Op 33-jarige leeftijd en met acht jaar aanvoerderschap bij Liverpool op zijn naam, weet Henderson dat er meer van hem wordt verwacht dan alleen het voetballende verhaal. Toch gaat het nog niet zo ver, biechtte Hendo met enig gevoel voor zelfspot op. 'Ik ben er om Hato te helpen, net als de andere spelers. Als ze mijn advies vragen, zal ik ze proberen te begeleiden. Of dat al gebeurd is? Nou, nog niet', lachte de Engelsman.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.