In zekere zin waarschijnlijk onsterfelijk: Barça eert Cruijff voor El Clásico

Reacties

Het is zaterdag precies vijftig jaar geleden dat Johan Cruijff zijn debuut maakte voor Barcelona. El Salvador, zoals hij later liefkozend genoemd werd door de Catalanen, liet Camp Nou in 1973 voor het eerst kennismaken met zijn genialiteit. Vijftig jaar later eert de club de voormalige wereldster.

In zekere zin waarschijnlijk onsterfelijk: Barça eert Cruijff voor El Clásico
Barcelona
Barcelona
1 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Dat Cruijff in zekere zin waarschijnlijk onsterfelijk is, onderstreepte Barça op de dag van El Clásico. Terwijl heel Spanje toeleeft naar de titanenstrijd in La Liga, nam de club uitgebreid de tijd om stil te staan bij de entree van Cruijff. 'Bedankt, Johan. Voor alles wat er na het debuut kwam', schreef de club.

Op 28 oktober 1973 maakte Cruijff zijn debuut in Camp Nou. In een duel met Granada scoorde hij meteen twee keer (4-0). Hoewel de Catalanen onderin de competitie bivakkeerde, volgde een reeks van 26 duels zonder nederlaag. Ook werd de eerste landstitel in veertien jaar gevierd.

'Zijn debuut veranderde de geschiedenis van de club', meldt Barcelona. In een video werd in aanloop naar de 297ste editie van El Clásico teruggekeken naar de hoogtepunten van de Nederlander. Toeval is logisch.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.