Inter: 'We hebben akkoord met Maxwell'

Maxwell vervolgt zijn carrière in de Serie A. De Braziliaanse Ajacied gaat aan de slag bij Internazionale, dat in ieder geval zelf naar buiten bracht een akkoord te hebben met de linksback van Ajax.

Inter: 'We hebben akkoord met Maxwell'

'We hebben overeenstemming met Maxwell', zei Massimo Moratti namens Internazionale. 'Er is veel respect voor hem als persoon en als sportman. We proberen een oplossing te vinden die voor iedereen goed is.'

Moratti refereert aan het feit dat er in de selectie van Internazionale eigenlijk geen plaats is voor Maxwell. De nieuwe reglementen staan het aantrekken van weer een speler van buiten de Europese Unie in de weg. Een mogelijkheid is dat Maxwell wordt gestald bij een andere club in de Serie A om alvast te acclimatiseren.

Inter-trainer Roberto Mancini kijkt uit naar de komst van Maxwell, ook al wacht de Braziliaan eerst een tijdelijk andere Italiaanse thuishaven. 'Hij is nog herstellende van een knieblessure, maar hij heeft grootse kwaliteiten. Ik had hem al op het oog toen ik trainer was bij Lazio.'

Maxwells zaakwaarnemer Mino Raiola is minder stellig, maar verwacht voor het sluiten van de transfermarkt uitsluitsel te kunnen geven. Ajax spreekt een akkoord over een tussentijds afscheid van de Braziliaan tegen. Maxwell verwacht pas in april zijn rentree te kunnen maken.

Bij Ajax staat Maxwell nog tot het einde van dit seizoen onder contract. Maar de 24-jarige linkspoot heeft de Amsterdammers al laten weten dat hij zijn aflopende verbintenis niet zal verlengen, omdat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Ajax en Internazionale staan in februari tegenover elkaar in de achtste finale van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's