Johan Derksen directeur Veendam

BV Veendam heeft Johan Derksen aangetrokken als nieuwe directeur. De huidige hoofdredacteur van Voetbal International neemt vanaf 1 juli de functie over van Henk Nienhuis, die eerder deze week bekendmaakte dat hij na dit seizoen opstapt bij de eerstedivisionist.

Johan Derksen directeur Veendam

Derksen krijgt bij Veendam verschillende taken. Naast het directeurschap neemt hij zitting in het bestuur met de portefeuille technische zaken. Bovendien gaat hij het mediabeleid voeren en zal hij alle KNVB-aangelegenheden onder zijn hoede nemen.

Gevolg van zijn nieuwe functie bij Veendam is dat hij opstapt bij Voetbal International. Bij het weekblad is hij momenteel 25 jaar in dienst. Afgelopen jaar werd hij nog uitgeroepen tot Hoofdredacteur van het Jaar. Zijn televisie-optredens bij de RTL5-programma's Sunday United en Voetbal Insite zet hij gewoon voort. Derksen heeft een doorlopend contract met de televisiezender.

De 53-jarige Derksen speelde als profvoetballer tussen 1966 en '78 voor zes clubs: Go Ahead Eagles, Cambuur, Veendam, Haarlem, SV Meppen (Duitsland) en MVV. Zowel met Henk Nienhuis als met de nieuwe Veendam-trainer Jan Korte speelde hij nog samen. Met Nienhuis volgde hij bovendien een trainerscursus.

Bekijk hier al onze video's