Kezman is eindelijk in Parijs en gaat spelen voor PSG

Mateja Kezman is in Parijs. De Servische spits gaat dan toch naar Paris Saint-Germain, nadat hij zijn geschil met Fenerbahçe heeft opgelost.

Kezman is eindelijk in Parijs en gaat spelen voor PSG

De Turkse club maakte op zijn website het vertrek van Kezman al bekend. PSG meldde zijn komst nog niet. Kezza moet dinsdag eerst nog de medische keuring doorstaan. Als dat lukt, zal hij het komende seizoen op huurbasis uitkomen voor de Fransen, die hem vervolgens voor twee jaar vastleggen.

Kezman speelde twee seizoenen voor Fenerbahçe. De 29-jarige aanvaller kwam tot 46 competitieduels en twintig goals onder voormalig trainer Zico. Het contract van de 49-voudig international liep nog tot medio 2010.

De transfer van Kezman naar PSG liet lang op zich wachten. Eerst hadden de Fransen en Turken problemen tot een vergelijk te komen, en toen de clubs tot een akkoord waren gekomen, kwam Fener ineens met de eis dat Kezman een deel van zijn tekengeld (dat hij bij zijn komst in 2006 had gekregen) moest terugstorten. Hoe dat laatste geschil is opgelost, is nog niet duidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen