KNVB legt zich neer bij uitspraak in zaak-Fortuna

Fortuna Sittard komt komend seizoen definitief uit in de Jupiler League. De KNVB besloot niet in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter, die vorige week bepaalde dat Fortuna Sittard zijn proflicentie terug moet krijgen. De voetbalbond nam Fortuna op in het nieuwe concept-programma voor komend seizoen. De club uit Sittard begint op 7 augustus in de eerste speelronde met een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.

KNVB legt zich neer bij uitspraak in zaak-Fortuna

Fortuna betoogde twee weken geleden voor de rechtbank dat de KNVB procedurefouten had gemaakt bij het intrekken van de licentie. De rechter stelde de Eerstedivisionist in het gelijk. Fortuna was niet in de gelegenheid gesteld beroep aan te tekenen tegen de afkeuring van het plan van aanpak. Later in het proces was de KNVB in de fout gegaan door een beroepscommissie van drie in plaats van vijf personen samen te stellen.

Het gevolg van de uitspraak van de rechter is dat de KNVB een geheel nieuwe procedure moet starten om de licentie van Fortuna af te nemen. Tot die tijd heeft de Limburgse club het recht in het betaalde voetbal uit te komen. Dat betekent dat de KNVB tot een nieuw competitieprogramma voor de Jupiler League moest komen. Fortuna was niet opgenomen in het schema zoals dat in eerste instantie werd gepresenteerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen