KNVB volgt UEFA en gaat strenger optreden bij protest

Reacties

De KNVB gaat de richtlijnen van de UEFA volgen vanaf de start van de Eredivisie. In zowel de Eredivisie als de Keuken Kampioen Divisie worden de richtlijnen aangescherpt met betrekking tot protest richting de arbitrage.

KNVB volgt UEFA en gaat strenger optreden bij protest

Tijdens het EK in Duitsland stelde de UEFA de maatregel al in. Met succes blijkt, want diverse landen volgden de richtlijn al op. Nu gaat Nederland als voetballand ook volgen. Zowel in het betaalde voetbal als in het amateurvoetbal is commentaar op de wedstrijdleiding niet langer acceptabel.

De KNVB meldt dat de voetbalbond vindt dat de aangescherpte richtlijnen wenselijk zijn om respectvol gedrag richting de arbitrage te bevorderen. Alleen aanvoerder mogen over belangrijke beslissingen in discussie met de scheidsrechter. Net als op het EK.

'Sportiviteit en respect zijn belangrijke kernwaarden van het voetbal. Om sportiviteit en respect te verbeteren op en rondom het voetbal kan meer samenwerking tussen scheidsrechters en aanvoerders helpen', schrijft de KNVB. Daarnaast roept de voetbalbond alle clubs in zowel het betaalde voetbal als amateurvoetbal op om de richtlijn breed bekend te gaan maken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.