Koeman kiest vier basisdebutanten: 'Eens moet de eerste keer zijn'

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn opstelling voor het EK-kwalificatieduel met Frankrijk toegelicht. Dat hij voor maar liefst vier basisdebutanten kiest, doet hem verder weinig.

Koeman kiest vier basisdebutanten: 'Eens moet de eerste keer zijn'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Koeman beschikt over een waslijst aan afwezigen en moest voor het duel met Frankrijk daarom behoorlijk improviseren. Bart Verbruggen en Quilindschy Hartman maken hun debuut en verder spelen Tijjani Reijnders en Joey Veerman voor het eerst in de basis. 'Eens moet de eerste keer zijn en dat hebben ze verdiend op basis van hun prestaties. Als je geselecteerd wordt, maak je kans om te spelen', vertelt Koeman aan de NOS.

Het was voor Koeman geen lastige beslissing om Verbruggen in het doel te zetten. 'Ik heb eerder gezegd dat hij een keeper is voor de toekomst. Het is een logische oplossing, omdat hij er langer bij is dan Olij en Noppert viel af vanwege een stukje vorm. Het is logisch dat Bart gaat keepen.'

Aan de verdedigers van Oranje de taak om aanvallers Randal Kolo Muani en Kylian Mbappé in toom te houden. 'Gelukkig hebben we achterin snelle verdedigers, maar het is duidelijk dat Deschamps voorin voor snelheid kiest. Dat hebben ze vaak laten zien en daar wachten ze op. We zullen het heel goed moeten bespelen.'

Nederland staat momenteel tweede in Groep B, waarin Frankrijk met vijftien punten uit vijf wedstrijden aan de leiding gaat. Oranje heeft negen punten, net als Griekenland. De eerste twee gaan door naar het EK.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.