Koeman verrast met basisplaats Bergwijn in achtste finale

Reacties

Denzel Dumfries en Xavi Simons keren terug in de basis bij Oranje voor de achtste finale tegen Roemenië én Ronald Koeman verrast met Steven Bergwijn. Donyell Malen, Lutsharel Geertruida en Joey Veerman nemen plaats op de bank bij het Nederlands elftal.

Koeman verrast met basisplaats Bergwijn in achtste finale
© Pro Shots
Roemenië
Roemenië
0 - 3
Nederland
Nederland

De meest opvallende wijziging die Koeman heeft doorgevoerd, is de basisplaats voor Bergwijn. De Ajacied krijgt op de rechterflank de voorkeur boven Malen. Bergwijn vormt samen met Memphis Depay en Cody Gakpo de aanval. Voor de buitenspeler, die voorheen al vaak vertrouwen kreeg van Koeman, worden dit zijn eerste speelminuten van het toernooi.

Dumfries is hersteld van zijn blessure en zal weer als rechtsback starten in de viermansdefensie. Hij bleef in de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk, die met 2-3 werd verloren, aan de kant. Stefan de Vrij vormt tegen Roemenië weer het centrum met Virgil van Dijk en Nathan Aké is de linksback.

Op het middenveld is Veerman buiten de boot gevallen. De PSV'er werd in de eerste helft tegen Oostenrijk al geslachtofferd nadat hij grossierde in balverlies en moet dinsdagavond hopen op een kans als invaller. Jerdy Schouten is net als tegen Oostenrijk de controleur en Tijjani Reijnders start ook opnieuw. Xavi Simons maakt het middenveld compleet en zal van het trio de meest aanvallende rol vertolken.

Opstelling Nederland: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Simons, Reijnders; Bergwijn, Memphis, Gakpo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.