Kroos: 'Ik kan geen stap zetten, over mijn hele lijf doet alles pijn'

Reacties

De uitschakeling van Duitsland op het EK hakte erin bij Toni Kroos. De 34-jarige middenvelder van Real Madrid besprak hoe hard de nederlaag tegen Spanje afgelopen vrijdag aankwam bij hem en de rest van de Duitse ploeg.

Kroos: 'Ik kan geen stap zetten, over mijn hele lijf doet alles pijn'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
nv
2 - 1
Duitsland
Duitsland

'Ik voelde me enorm leeg na de nederlaag tegen Spanje, zoiets heb ik sinds 2012 niet meer gevoeld', biechtte Kroos op aan de podcast Einfach mal luppen. De verwijzing naar 2012 slaat op de verloren Champions League-finale van Bayern München, Kroos' toenmalige werkgever, tegen Chelsea. Om dat extra pijnlijk te maken: de eindstrijd werd afgewerkt in de Allianz Arena, de thuisbasis van Der Rekordmeister.

Deze opdoffer kwam dus op gelijke hoogte te staan. 'De rit van het stadion in Stuttgart naar ons basiskamp in Herzogenaurach leek wel een eeuwigheid te duren. De teleurstelling was immens, al is het niet zo dat je dan drie uur in stilte in de bus zit. Je hebt ook mooie gesprekken', liet Kroos optekenen. De uitschakeling, zo bekende hij, deed zelfs fysiek pijn.

'Ongelofelijk hoe sterk de geest het lichaam controleert. Als we waren doorgegaan, zou ik voor de halve finale tegen Frankrijk in topconditie zijn geweest. Maar de afgelopen twee dagen heb ik geen stap kunnen zetten, over mijn hele lijf doet alles pijn. Het ging in mijn hoofd zo slecht dat er verder ook niks lukte', aldus Kroos, die in mei aankondigde zijn carrière na Euro 2024 te beëindigen en zodoende op een verdrietige manier afzwaaide als voetballer.

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer T. Kroos
Meer over T. Kroos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.