Marseille-bestuur krijgt nu ook steun vanuit supporters

Reacties

De vertegenwoordigers van supportersgroepen die afgelopen maandag dreigende teksten uitspraken in een samenkomen met het bestuur van Olympique Marseille, kunnen niet op de volledige steun van de Marseille-achterban rekenen. Een tegenbeweging is opgezet.

Marseille-bestuur krijgt nu ook steun vanuit supporters
© Pro Shots

Maandag kwamen supporters en bestuursleden bij elkaar om te praten over de toekomst van de club. Eigenaar Frank McCourt plaatste donderdagmiddag een open brief waarin hij uitsprak dat men bij de club dacht dat het zou gaan om een sessie waarin de belangen van de club behartigd zouden worden, maar in plaats daarvan werd er dreigende taal uitgesproken richting de bestuursleden.

De gevolgen waren groot. Het bestuur deed een stap terug en de technische staf, inclusief hoofdtrainer Marcelino, nam ontslag voor de Europa League-wedstrijd tegen Ajax. Voorzitter Pablo Longoria denkt voorlopig nog niet aan opstappen en inmiddels kan de Spaanse preses rekenen op steun.

Een supportersgroep met de naam Le 12e homme - de twaalfde man - heeft tot een vreedzame demonstratie opgeroepen voor het trainingscomplex van Marseille. Het idee is om voorzitter Longoria en technisch directeur Javier Ribalta juist te steunen in deze moeilijke tijden. Marseille speelt donderdag in Amsterdam de eerste groepswedstrijd in de Europa League, de zondag erna is Paris Saint-Germain de tegenstander in de Ligue 1.

Ajax
Ajax
3 - 3
Olympique Marseille
Olympique Marseille
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.