NAC Breda pas laat naast ADO Den Haag

NAC Breda verprutste in de eerste helft de ene na de andere goede mogelijkheid. Omdat ADO Den Haag profiteerde van geklooi in de Brabantse defensie, leek de thuisploeg zelfs op een overwinning af te koersen. Totdat NAC met de hulp van ADO-doelman Roland Jansen in de slotfase verdiend langszij kwam (1-1).

NAC kreeg in de eerste helft zeker zes keer de kans op de 1-0. Maar wie er ook voor Jansen vescheen, een Bredase goal bleef telkens uit. ADO was heel wat minder vaak gevaarlijk maar scoorde wel. Gijs Cales pikte de bal nadat Rob Penders en Csaba Fehér liepen te klooien en gaf het goede voorbeeld (1-0).

Na rust zette NAC het offensief voort, al zocht de ploeg van Ton Lokhoff het steeds vaker in de simpele lange bal. ADO leek in de slotfase naar 2-0 uit te lopen. Cales legde echter af waar hij beter zelf had kunnen schieten. En even later werd hij door Gino Coutinho gestuit en claimde heel Den Haag een strafschop.

Scheidsrechter Jan Wegereef zag geen penalty en liet doorspelen. In de tegenaanval maakte NAC gelijk. Henk Vos zette van links voor, Penders kopte niet al te overtuigend in maar zag tot zijn verbazing dat Jansen sullig over de bal dook en de 1-1 in het net rolde.