'Neuer krijgt goed en slecht nieuws richting EK 2024'

Reacties

Bayern München-keeper Manuel Neuer (37) blijft de doelman van Duitsland bij het EK in eigen land. Dat melden verschillende Duitse bronnen dinsdagmiddag. Maar er is niet alleen goed nieuws: Neuer mist de komende interlandperiodes met een spierscheuring. Dat heeft de Duitse voetbalbond bekendgemaakt.

'Neuer krijgt goed en slecht nieuws richting EK 2024'
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
0 - 2
Duitsland
Duitsland

Bondscoach Julian Nagelsmann had een duivels dilemma: de gepokte, gemazelde Neuer heeft in Barcelona-sluitpost Marc-André ter Stegen namelijk een concurrent die ook tot de beste doelmannen ter wereld gerekend wordt. Toch krijgt Neuer, die nog deze maand 38 kaarsjes uitblaast, opnieuw de voorkeur. Sinds het WK 2010, toen hij het stokje als talentvolle doelman van Schalke 04 overnam van Jens Lehmann, heeft Neuer altijd de voorkeur gekregen onder de lat.

Duitsland oefent zaterdag tegen Frankrijk en dinsdag tegen Nederland, in aanloop naar de eindronde op eigen bodem, Daarin is Die Mannschaft in de poulefase ingedeeld bij Schotland, Hongarije en Zwitserland. In die twee oefenwedstrijden ontbreekt Neuer dus vanwege een spierscheuring die hij dinsdagochtned opliep. Naast Ter Stegen kan Nagelsmann ook Oliver Baumann en Bernd Leno opstellen.

Europees Kampioenschap

Stand Groep A Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
3
2
1
0
8-2
+6
7
2
Zwitserland
3
1
2
0
5-3
+2
5
3
Hongarije
3
1
0
2
2-5
-3
3
4
Schotland
3
0
1
2
2-7
-5
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.