NEC vindt vervanger Van Rooij in Griekenland

Reacties

NEC heeft de opvolger van de naar FC Twente vertrokken Bart van Rooij gevonden. Lefteris Lyratzis (24) komt op huurbasis over van PAOK Saloniki. De Griekse rechtsback had een gebrek aan perspectief bij de club en trainde mee met het tweede elftal.

NEC vindt vervanger Van Rooij in Griekenland
© Pro Shots

Toen de verkoop van Van Rooij aan FC Twente twee weken rond werd gemaakt, kon NEC in actie komen om een vervanger aan te trekken. Daarbij gooide de Nijmeegse club meerdere hengels uit en vanuit Griekenland was het beet. Lyratzis lag nog twee jaar vast bij PAOK, maar mocht vertrekken van de regerend kampioen van Griekenland.

Lyratzis doorliep de hele jeugdopleiding van PAOK en kwam in totaal tot 64 optredens in het eerste elftal, waaronder in 2020 in de Europa League tegen PSV. Zijn ontwikkeling leverde Lyratzis in 2022 een debuut in het Griekse elftal op, maar daarbij bleef het daarna. PAOK verhuurde de rechtsback afgelopen seizoen een half jaar aan Asteras Aktor.

NEC haalt voor de tweede keer deze zomer een speler van PAOK binnen. Eerder kwam Argyris Darelas over van de kampioen van Griekenland. Lyratzis gaat bij NEC de concurrentiestrijd aan met Brayann Pereira.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.