Nieuwe hulptrainer voor Sir Alex Ferguson

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson heeft er een nieuwe assistent bij. De Schotse oefenmeester heeft oud-speler Mike Phelan benoemt tot zijn tweede assistent. Phelan zal samen met de Portugees Carlos Quieroz onder meer de trainingen van het eerste elftal verzorgen.

Phelan was tot voor kort bij United actief als trainer van het reserve-elftal van The Red Devils. Die functie wordt met onmiddellijke ingang overgenomen door Ricky Sbragia, die woensdag bij Sunderland afscheid nam als trainer van de reserves.

Sbragia stond sinds 1994 onder contract bij Sunderland, waar hij met de reverses drie keer de tweede plaats behaalde in de competitie. Onder zijn hoede hebben spelers als George McCartney, Kevin Kyle, Thomas Butler, David Bellion en Michael Proctor zich ontwikkeld tot vaste waarden in het eerste elftal van The Black Cats.

'Ik heb acht jaar fantastisch kunnen werken bij Sunderland en ze hebben er alles aan gedaan om me te behouden, maar deze aanbieding kon ik gewoonweg niet late schieten', liet Sbragia weten.

Ferguson besloot in juni van dit jaar met het aantrekken van Quieroz al tot een eerste verandering in zijn technische staf. De voormalige bondscoach van Portugal en Zuid-Afrika volgde toen Steve McLaren op, die koos voor een functie als manager van Middlesbrough.

Bekijk hier al onze video's