Nuytinck trefzeker na 4444 dagen: 'Mijn zoontje juicht altijd zo'

Reacties

Het doelpunt van Bram Nuytinck tegen SC Heerenveen was een bijzondere. Het was voor de 34-jarige verdediger van NEC 4444 dagen geleden dat hij een doelpunt maakte in de Eredivisie. Drie spelers hadden ooit een nóg langere pauze.

Nuytinck trefzeker na 4444 dagen: 'Mijn zoontje juicht altijd zo'
© Pro Shots

Acht minuten na rust verdiende NEC een hoekschop tegen Heerenveen. De bal werd ingebracht, Nuytinck knokte zich los en verschalkte doelman Andries Noppert met een machtige kopstoot. Met twee gebalde vuisten boven zijn hoofd nam hij de uitzinnige fans in zich op. Drie punten voor NEC.

Na de wedstrijd sprak hij met Voetbal International over die manier van juichen. Nuytinck lachte: 'Mag ik ook een keer juichen? Ik scoor niet zo vaak.' Vervolgens legde hij uit dat hij zijn zoontje nadeed. 'Hij juicht altijd zo. Hij is twee en als we in de woonkamer voetballen en hij scoort, zegt hij "papa, papa, goal" en dan gooit hij zijn armen de lucht in.'

Nuytinck blijft nuchter onder de goal. 'Verder maakt scoren me niet heel veel uit, hoor. Dat meen ik echt. Ik heb liever drie punten en het liefst houd ik de nul, maar goed, scoren is wel leuk.'

En het was dus even geleden. Zijn laatste doelpunt in de Eredivisie dateerde van 19 augustus 2012, ruim twaalf jaar geleden. De enigen die nóg langer geen doelpunt maakten in de Eredivisie zijn Jonathan de Guzmán, Robin van Persie en Edgar Barreto.

Tussendoor pikte Nuytinck heel sporadisch toch nog wel een doelpuntje mee. Nadat hij zijn carrière in Nijmegen begon, trok hij naar Anderlecht, waar hij vijf keer scoorde. Vervolgens was hij voor Udinese drie keer trefzeker. Bij Sampdoria vond hij het net niet. In 2023 keerde hij terug bij de club waar hij begon.

Lees meer over de situatie van NEC en de complimenten die de verdediger reserveerde voor trainer Rogier Meijer op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.