Onverwachte hoofdrol in Bhutan: Honda scoort doodleuk twee keer in feestduel

Reacties

Keisuke Honda was met twee doelpunten van waarde in het feestduel van Paro FC in Bhutan. De club was al kampioen en de 38-jarige Japanner kwam dat feestje meevieren. Hij zet daarmee een uitroepteken achter een prachtig, exotisch avontuur.

Onverwachte hoofdrol in Bhutan: Honda scoort doodleuk twee keer in feestduel
© Soian Photography.

Menigeen zal de transfer hebben gemist, een enkeling kon vooral zijn ogen niet geloven: Keisuke Honda streek deze zomer neer in Bhutan. Terwijl hij al zo'n drie jaar voetballer af was. De voormalig middenvelder van VVV Venlo en Vitesse tekende een contract voor één wedstrijd. Een kwalificatiewedstrijd voor de Aziatische Champions League tegen Church Boys United uit Nepal.

Niemand kon het echt geloven in Bhutan, maar het was écht zo. Ineens liep er een wereldster tussen hun helden. Met een geblondeerde coupe en nummer vier op zijn rug, leidde hij de club langs de tegenstander uit Nepal. En daar bleef het bij. Honda verdween in een vliegtuig naar Japan en daarmee was het Bhutanese avontuur voorbij. Toch?

Niets bleek minder waar. De superster die ooit nog voor AC Milan uitkwam, stond ineens weer op het wedstrijdformulier. Paro FC had zich al verzekerd van de titel en Honda wilde dat feestje graag meevieren. Na negentig minuten tegen naaste uitdager Thimphu City, kon het feest losbarsten.

Honda deed zelf ook een aardige duit in het zakje. Tot tweemaal toe trok de Japanner de stand gelijk na een achterstand. Zijn tweede maakte hij in de tweede minuut van de blessuretijd. Daarna kon het feest écht losbarsten. Mét Keisuke Honda te midden van de feestende Bhutanezen. De vijfde landstitel in zeven jaar.

Keisuke Honda maakt gelijk vanaf elf meter:

Meer weten over dit bizarre voetbalavontuur? VI dook in één van de opvallendste transfers van dit jaar:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Honda
Meer over K. Honda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.