Ook in de CL, EL en ECL mag alleen aanvoerder nog met scheidsrechter praten

Reacties

De UEFA heeft besloten de nieuwe richtlijnen voor het communiceren met de scheidsrechter ook door te voeren in de eigen competities. Dat houdt in dat vanaf dit seizoen in de Champions League, Europa League en Conference League alleen de aanvoerder nog met de scheidsrechter mag praten.

Ook in de CL, EL en ECL mag alleen aanvoerder nog met scheidsrechter praten
© Pro Shots

Dit EK experimenteert de UEFA met de nieuwe regels, waarin alleen de aanvoerder met de scheidsrechter mag praten. De rest van de spelers dient op afstand te blijven, anders volgt een gele kaart. Dat bevalt dermate goed, dat de UEFA die regels ook doorvoert in de Europese clubcompetities. Dat zal dus al het geval zijn over een week bij de voorrondes.

'Dat deze nieuwe aanpak op het EK door de spelers en het publiek wordt gezien als onbetwistbare vooruitgang voor het imago van voetbal, versterkt ons vertrouwen dat dit de weg vooruit is', laat de UEFA weten in een statement. 'Fair play en respect zijn waarden die voetbal, het populairste spel ter wereld, moet overbrengen op onze samenleving.'

Als de aanvoerder de keeper is en dus in de meeste gevallen niet in de buurt van de actie staat, mogen de teams één veldspeler aanwijzen die bevoegd is om met de scheidsrechter te spreken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.