Opgeluchte Gerets maakt Ajax complimenten

Na het 2-2 gelijkspel met Ajax en de daaruit volgende kwalificatie voor de kwartfinale van het UEFA Cup-toernooi moest Olympique Marseille-coach Erik Gerets op adem komen. 'Geef mij even de tijd om te herstellen', verzocht de Belgische trainer Franse journalisten.

Opgeluchte Gerets maakt Ajax complimenten

Eenmaal gekalmeerd vervolgde Gerets: 'Het is logisch dat je in zo'n staat verkeert als je ziet hoe de jongens ploeteren. We hebben afgezien. Ik had graag gezien dat mijn ploeg sneller het verschil had gemaakt, maar we vonden nooit onze rust. Onze linies speelden niet goed samen en de organisatie ontbrak. We misten de overtuiging, dan weet je dat je tegen Ajax achter de bal moet aanlopen. Maar we hebben goed verdedigd, veel moeten lopen en nooit opgegeven.'

Gerets tevreden met de kwalificatie. 'Dit resultaat is meer dan positief, het is geweldig. Maar Ajax was de betere ploeg. Daarvoor geef ik mijn complimenten. Nadat we in de Champions League over twee duels van PSV hadden gewonnen, was ik eigenlijk ook wel verplicht om Ajax uit te schakelen', besloot de voormalig PSV-coach met een knipoog.

Bekijk hier al onze video's