Oranje krijgt dinsdag tegen Roemenië te maken met Duitse scheidsrechter

Reacties

Felix Zwayer heeft dinsdag de leiding over het duel tussen Roemenië en Nederland in de achtste finale van het EK. De UEFA heeft vrijdag de scheidsrechtersaanstellingen bekendgemaakt en voor de Duitser is het zijn tweede wedstrijd dit toernooi.

Oranje krijgt dinsdag tegen Roemenië te maken met Duitse scheidsrechter
© Simon Zwartkruis
Roemenië
Roemenië
Di 2 jul.
18:00
Nederland
Nederland

Eerder was Zwayer de scheidsrechter bij Turkije tegen Portugal. Dat was de tweede poulewedstrijd in Groep F. Daarin won Portugal met 0-3. In de eerste helft trok Zwayer vijf gele kaarten. Joey Veerman en Jerdy Schouten moeten op hun tellen passen, zij staan op scherp bij Oranje. Bij de Roemenen zijn dat vier spelers: Andrei Burca, George Puscas, Marius Marin en Razvan Marin.

Zwayer was tweemaal eerder de scheidsrechter bij een duel van het Nederlands elftal. Twee keer was dat bij een thuiswedstrijd tegen Frankrijk. Oranje heeft daar weinig goede herinneringen aan. Zowel in 2016 (2-3) als in 2023 (1-2) ging Nederland ten onder. Afgelopen EK-duel was Zwayer vierde official bij Slowakije tegen Roemenië. Daarnaast floot hij de finale van de Nations League in 2023 tussen Kroatië en Spanje.

Nederland en Roemenië staan dinsdagavond om 18.00 uur tegenover elkaar. De Roemenen werden met vier punten eerste in Groep E. Nederland ging met vier punten als een van de beste nummers drie door in Groep D. De winnaar speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van Turkije tegen Oostenrijk.

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.