Oranje krijgt te maken met Portugese scheidsrechter

Reacties

Het eerste duel op het EK van het Nederlands elftal, met Polen, staat zondag onder leiding van Artur Soares Dias. De Portugees floot drie keer eerder een wedstrijd van Oranje.

Oranje krijgt te maken met Portugese scheidsrechter
Polen
Polen
1 - 2
Nederland
Nederland

De laatste keer was eveneens in het Volksparkstadion in Hamburg, waar zondag om 15.00 uur de aftrap is. Destijds, in 2019, won Oranje met 2-4 van Duitsland in een EK-kwalificatieduel. Eerder floot Soares Dias de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal tegen Ierland in 2016 en België in 2018 (beide 1-1).

In Hamburg mogen komende zondag alleen de aanvoerders van Polen en Nederland in discussie gaan met Soares Dias. Een nieuwe regel van de UEFA schrijft voor dat andere spelers die klagen geel krijgen. Bij Oranje zal Virgil van Dijk de aanvoerdersband dragen, bij Polen zal dat Piotr Zielinski zijn bij afwezigheid van de geblesseerde Robert Lewandowski.

Soares Dias (44) floot afgelopen maand zijn eerste Europese finale: die van de Conference League, tussen Olympiakos en Fiorentina (1-0). Hij is een van de oudste scheidsrechters op het EK: alleen Daniele Orsato (48) en Anthony Taylor (45) zijn ouder. In totaal zijn achttien scheidsrechters uitverkozen, waaronder Danny Makkelie (41).

Meer EK-nieuws

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranjenieuws op onze EK 2024-pagina.
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Polen
Meer over Polen
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.