Oranje Quiz: de vorige vijf halve finales van Nederland op een EK

Reacties

Het Nederlands elftal staat woensdagavond voor de zesde keer in de halve finale van een EK. Richting de kraker tegen Engeland blikt VI terug op de vorige vijf wedstrijden in de halve eindstrijd met een quiz.

Oranje Quiz: de vorige vijf halve finales van Nederland op een EK
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Engeland
Engeland

Oranje schaarde zich zaterdagavond met de overwinning op Turkije voor het eerst in twintig jaar weer bij de laatste vier van een EK, maar er was een tijd dat Nederland vaker wel dan niet zo ver kwam op een Europees eindtoernooi. Tussen 1988 en 2004 ontbrak Oranje alleen in 1996 in de halve finale.

In deze quiz is de overlap tussen de teams die de halve finales speelden, dan ook behoorlijk groot. In de basisopstellingen van 1988, de enige keer dat Nederland een halve finale won, en 1992 en die van 2000 en 2004 komen veel dezelfde spelers terug. Het aantal antwoorden is dus lager dan 67.

Omdat het alweer even geleden is dat de halve finales werden gespeeld, helpen we jullie op weg door per speler zijn positie, rugnummer en toenmalige club weg te geven. Een sterretje betekent dat die speler scoorde, spelers met een pijltje achter hun naam deden als invaller mee. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.