Oranje-uitblinker Brugts straalt: 'Een droom die uitkomt'

Reacties

Mede door twee doelpunten van Esmee Brugts gaat Nederland als groepswinnaar door op het WK in Nieuw-Zeeland en Australië. Ze kan zelf amper bevatten dat ze zo belangrijk was tegen Vietnam.

Oranje-uitblinker Brugts straalt: 'Een droom die uitkomt'
© NOS
Vietnam
Vietnam
0 - 7
Nederland
Nederland

Nederland wist wat er moest gebeuren: gelijkspelen, of beter nog met grote cijfers winnen om topland Zweden te ontlopen in de volgende ronde. Dat is gelukt, mede dankzij uitblinker Brugts. 'Ja, dit is een droom die uitkomt. Ik had dit nooit kunnen bedenken, dus ben blij dat dit is gebeurd. Het is een mooie avond. Vaak wordt tegen me gezegd dat ik mag schieten. Dat hij erin gaat, is lekker. Ons doel was om groepswinnaar te worden', zegt ze tegen de NOS.

Ook Lieke Martens is tevreden met het eindresultaat. 'Het is een mooie avond als je groepswinnaar wordt en zoveel goals maakt. Dan mag je heel tevreden zijn. Ik voel me goed en ben blij dat ik in veel aanvallen terecht kom. Het team draait goed en het is goed dat Esmee twee fantastische goals maakt. Ik ben aan het genieten op het veld. 7-0 is niet niks.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.