Overzicht nummers drie: zo dun is het Kroatische koord

Reacties

Kroatië slikte maandagavond een heel bittere pil, maar er bestaat nog altijd een kans dat de nasmaak ervan toch nog zoet zal zijn. De Kroaten maken nog kans om als één van de beste nummers drie door te gaan naar de knock-out fase van het EK. Daar hebben zij hulp van Engeland, Denemarken, Portugal en Turkije bij nodig.

Overzicht nummers drie: zo dun is het Kroatische koord
© Pro Shots

Huidige stand qua beste nummers drie
In totaal zijn er al twee groepen uitgespeeld en dat betekent dat er twee nummers drie bekend zijn. Dat zijn Hongarije en Kroatië. Gezien het puntenaantal van drie dat de Hongaren hebben en de twee punten waarvan de Kroaten in bezit zijn, staat Hongarije sowieso boven Kroatië in de pikorde. Dat geldt ook voor Oostenrijk (drie punten) en Groep E-deelnemers Roemenië, België, Slowakije en Oekraïne (allen drie punten). Toch is er nog hoop voor Kroatië, gezien de standen in Groep C en Groep F.

Groep Land Duels en punten Doelsaldo
D Oostenrijk 2-3 3-2
E Slowakije 2-3 2-2
A Hongarije 3-3 2-5
C Slovenië 2-2 2-2
B Kroatië 3-2 3-6
F Tsjechië 2-1 2-3

Waar moet Kroatië op hopen in Groep C?
In Groep C heeft Engeland vier punten, zijn Denemarken en Slovenië in het bezit van twee punten is staat Servië onderaan met één punt. Wanneer Engeland met minimaal drie doelpunten verschil van Slovenië wint en Denemarken met Servië afrekent, blijft Kroatië boven de nummer drie van Groep C (in dat geval Slovenië) in de pikorde.

Dat heeft alles te maken met het doelsaldo van Slovenië. De Slovenen en Kroaten komen indien bovenstaand scenario zich voltrekt allebei op een negatief doelsaldo van -3, maar Kroatië heeft dan meer doelpunten voor gemaakt. Wordt het 1-4 voor Engeland, dan eindigen beide landen op hetzelfde aantal doelpunten voor en tegen. Lees hier hoe de rangschikking vervolgens in zijn werk gaat.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep C Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
1
2
0
2-1
+1
5
2
Denemarken
3
0
3
0
2-2
0
3
3
Slovenië
3
0
3
0
2-2
0
3
4
Servië
3
0
2
1
1-2
-1
2
* Actueel tot en met 1 jul. 2024

Waar moet Kroatië op hopen in Groep F?
De kansen op een voor Kroatië gunstig resultaat in Groep F zijn wat groter dan in Groep C. Portugal gaat aan kop met zes punten, Turkije volgt met drie en Tsjechië en Georgië staan gedeeld onderaan met één punt. Wanneer Portugal en Turkije winnen, dan eindigt Kroatië sowieso qua punten boven Tsjechië en Georgië. Bij een gelijkspel van Tsjechië of Georgië tegen respectievelijk Turkije en Portugal is het op basis van doelsaldo voor Kroatië al gedaan.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
5-3
+2
6
2
Turkije
3
2
0
1
5-5
0
6
3
Georgië
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Tsjechië
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 1 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Kroatië
Meer over Kroatië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.