PSG neemt pas in extra tijd afstand van Guingamp

PSG heeft een moeizame thuiswedstrijd tegen Guingamp toch winnend weten af te sluiten. In de extra tijd maakte het sterrenensemble twee treffers. Gregory van der Wiel bediende Ibrahimovic.

PSG neemt pas in extra tijd afstand van Guingamp

Bij de Franse topclub was er opnieuw een basisplaats weggelegd voor Van der Wiel als rechtsback. Zijn elftal had echter opnieuw problemen. In de eerste drie wedstrijden speelde PSG al tweemaal gelijk en ook in de vierde wedstrijd kwam het in eigen huis tegen Guingamp lange tijd niet verder dan 0-0.

Voor rust was Zlatan Ibrahimovic nog dichtbij de openingstreffer, toen hij een vrije trap op de paal schoot, waarna Blaise Matuidi ook de kansrijke rebound niet benutte. Ook Thiago Silva was vlakbij een treffer, maar zijn inzet stuitte op de lat.

Pas in de extra tijd van het duel (nadat Guingamp een kwartier voor tijd een unieke kans had laten liggen) kwam PSG dankzij invaller Adrien Rabiot op voorsprong. Hij was na ruim een uur in het veld gekomen voor de Argentijn Javier Pastore en bewees zijn waarde. Daarna was ook Van der Wiel belangrijk door Ibrahimovic weg te sturen. De Zweed bepaalde de eindstand op 2-0.

Met zeven punten uit de eerste vier wedstrijden kent PSG een lastige start van het nieuwe seizoen. Concurrent Olympique Marseille is na drie duels nog zonder puntverlies. Bij Olympique Lyon neemt de druk toe, na een 2-1 nederlaag tegen Evian TG. Daarmee verloor Lyon - inclusief de nederlagen tegen Real Sociedad waardoor de ploeg Champions League-voetbal misloopt - voor de vierde maal op rij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen