PSV ook niet gelukkig met nieuwe straf Atlético

De UEFA-beroepscommissie heeft de straf voor Atlético Madrid naar beneden bijgesteld. Voor PSV is ook deze uitspraak mogelijk aanleiding voor nieuw protest.

PSV ook niet gelukkig met nieuwe straf Atlético

Atlético Madrid moet naar aanleiding van de ongeregeldheden rond het Champions League-duel met Olympique Marseille één wedstrijd zonder publiek afwerken. Woensdag 26 november speelt PSV in een leeg Vicente Calderón. Mocht het opnieuw fout gaan, moet de Spaanse club ook een tweede Champions League-ontmoeting achter gesloten deuren spelen.

Voor Atlético is de uitspraak van de beroepscommissie van de UEFA een succes. Aanvankelijk dienden de Spanjaarden twee duels op minimaal driehonderd kilometer buiten Madrid af te werken. Maar de boete van 150.000 euro en de schorsing voor trainer Javier Aguirre bleven overeind.

Atlético Madrid overweegt naar het Sporttribunaal (CAS) te gaan om de uitspraak aan te vechten. De Madrilenen achten zich onschuldig voor de ongeregeldheden en willen daarom worden vrijgesproken.

Ook PSV tekent mogelijk protest aan tegen de nieuwe strafmaat. De Eindhovense club had al geageerd op de uitspraak van de UEFA-tuchtcommissie, omdat de eigen aanhang al voorbereidingen had getroffen voor het bezoeken van het duel in Madrid en met de verbanning gedupeerd zou worden. Dat is nu nog steeds het geval.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen