PSV'er Robert laat zich tegen TOP Oss gelden

Voor TOP Oss is in Eindhoven een einde gekomen aan het Amstel Cup-toernooi. Met dank aan de zeer productieve debutant Robert had PSV het karwei al na 26 minuten geklaard (6-1).

PSV'er Robert laat zich tegen TOP Oss gelden

Van onderschatting wilde assistent Fred Rutten niets weten. Maar wie de Eindhovense basiself zag kon niets anders concluderen dan dat PSV geen problemen verwachtte met TOP Oss. Wilfred Bouma en Johann Vogel werden gespaard door Guus Hiddink, die Alex, Ji-Sung Park en Gomes op de bank liet plaatsnemen.

En dus mocht tweede keus Edwin Zoetebier, Michael Lamey en Theo Lucius zich laten gelden. Hoewel Lamey in negatieve zin opviel met enkele slippertjes – Orlando Smeekes verzuimde te profiteren van een te korte terugspeelbal – kon weinig waarde worden gehecht aan het optreden tegen TOP Oss. Daarvoor toonde de eerstedivisionist te veel ontzag voor PSV en maakte de ploeg van Harry van den Ham te veel fouten.

Voor Robert was het de kans zich te laten zien. De Braziliaanse nieuwkomer was door te kleine schoenen en het afwikkelen van formailteiten in eigen land nog niet toegekomen aan zijn eerste wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever.

Hiddink achtte het Amstel Cup-duel een mooie gelegenheid. Het werd een debuut dat Robert nog wel zal heugen. Met zijn productiviteit zorgde Robert ervoor dat PSV inderdaad een makkelijke avond had. Want door zijn twee goals leidde de Eindhovense formatie al na 26 minuten met 3-0.

Na twee minuten had Michael Lamey de score geopend na een eerste slippertje in de defensie van TOP Oss. De mooiste treffer voor rust kwam van de voet van DaMarcus Beasley die met een fraaie trap de bal over TOP Oss-keeper Wilko de Vogt tilde; 4-0.

In de tweede helft kon PSV het zich veroorloven nog meer rust te nemen. TOP Oss was allang blij dat de uitschakeling in de kwartfinale van de Amstel Cup niet gepaard ging met een enorme oorwassing. De schade bleef beperkt tot doelpunten van Robert en Mark van Bommel (6-1). Leon van Dalen had bij 5-0 de eer voor TOP Oss gered.

Bekijk hier al onze video's