Riquelme houdt supporters tegen bij uit de hand gelopen bekerduel

Reacties

Juan Román Riquelme heeft zich van zijn beste kant laten zien. Een Argentijns bekerduel tussen Boca Juniors en Gimnasia La Plata liep helemaal uit de hand, maar de superster van weleer de-escaleerde het conflict op de tribunes.

Riquelme houdt supporters tegen bij uit de hand gelopen bekerduel
© Pro Shots

Riquelme die de held van de avond wordt. Het klinkt als een krantenkop van begin deze eeuw. Toch schrijven we 2024. De 46-jarige president van Boca schitterde namelijk niet op het veld, maar op de tribune.

Aan het begin van de tweede helft van het kwartfinaleduel in de Argentijnse beker brak de chaos uit in het Estádio Marcelo Bielsa. Stoelen vlogen van het ene supportersvak naar een ander, terwijl het andere vak probeerde een hek te forceren om een confrontatie aan te gaan. Uiteindelijk stonden de Boca-supporters oog in oog met de politie, die schoot met rubberen kogels en spoot met traangas.

Op dat moment betrad Riquelme het decor. Te midden van alle tumult sommeerde de Argentijnse legende de fans om op te houden. Later volgden ook spelers het voorbeeld van de clubpresident. Na enkele minuten praten, luisterden de supporters en keerden ze terug naar hun vak. Al bleef de spanning erop staan in Rosário en vloog er af en toe nog een stoeltje door de lucht.

In de tweede helft kwam Gimnasia langszij, nadat Boca al vroeg in de wedstrijd op voorsprong was gekomen. Het duel werd beslist met strafschoppen, waarin de club van Riquelme aan het langste eind trok.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Boca Juniors
Meer over Boca Juniors
Meer J. Riquelme
Meer over J. Riquelme
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.