RKC ziet Den Bosch en Go Ahead naderen

RKC Waalwijk verspeelde in Sittard weer eens punten. FC Den Bosch en Go Ahead Eagles profiteerden. Stormvogels Telstar verloor voor de tiende keer op rij, terwijl FC Eindhoven juist afrekende met een negatieve serie.

Fortuna Sittard-RKC Waalwijk 1-1RKC Waalwijk worstelde een helft lang met Fortuna Sittard, maar Martijn Reuser leek de koploper over het dode punt heen te helpen door de score te openen. Fortuna bleef echter strijden voor wat het waard was. Met zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal zorgde Rick Geenen ervoor dat RKC na vijf overwinningen op rij genoegen moest nemen met een gelijkspel: 1-1.

FC Den Bosch-FC Dordrecht 2-1FC Dordrecht trok in Den Bosch fel van leer. Mounir Biyadat had al binnen een minuut een gele kaart te pakken namens de gasten. De thuisclub liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam via Nyron Wau op voorsprong. Dordrecht bleef knokken en kreeg in de 83ste minuut de beloning in de vorm van de gelijkmaker van Resham Sardar. Twee minuten liet Koen van der Biezen zich kronen tot matchwinner. Met zijn negende seizoenstreffer bepaalde hij de eindstand op 2-1.

Haarlem-Go Ahead Eagles 0-1In Haarlem was een situatie na een uur spelen bepalend voor het resultaat. Haarlem-goalie René Ponk beging een overtreding en kon met een rode kaart inrukken. Zijn vervanger, de negentienjarige debutant Patrick Zonneveld, moest direct zijn eerste tegentreffer incasseren aangezien Sjoerd Ars de toegekende strafschop benutte.

FC Zwolle-Helmond Sport 1-1De Portugees Tozé was weer eens doeltreffend voor FC Zwolle, maar de ploeg van de aangebleven coach Jan Everse verspeelde toch twee punten in eigen stadion. Youssef Chida zorgde voor de 1-1 en het punt voor Helmond Sport.

Cambuur-Leeuwarden-MVV 0-1Zonder de geblesseerde topscorer Gunther Thiebaut nam MVV toch de drie punten mee uit Leeuwarden. Daniel Gomez was de beul van Cambuur. De Franse aanvaller van MVV maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

BV Veendam-FC Emmen 3-1Veendam beleefde vorige week een drama toen het na twee minuten al met tien man kwam te staan en met 5-2 verloor van RKC. De ploeg van trainer Joop Gall nam revanche tegen FC Emmen. Uitgerekend Mark Veldmate, die tegen RKC al vroeg werd gewisseld door de rode kaart voor doelman Barry Ditewig, scoorde twee keer voor de thuisclub. Emmen was via Roy Stroeve nog wel op voorsprong gekomen. Erwin Buurmeijer tekende vlak voor tijd voor de 3-1.

FC Omniworld-AGOVV Apeldoorn 5-0In de slotfase van de eerste helft legde Omniworld de basis voor de zege tegen AGOVV. In de 38ste minuut opende Wilco Krimp de score. Een minuut later AGOVV’er Lion Axwijk in de fout. Hij moest een overtreding bekopen met een rode kaart en een strafschop tegen.

Sander Duits maakte er uit de penalty 2-0 van. Tegen tien man maakte Omniworld het karwei vakkundig af. Oussama Assaidi, Paul Mulders en opnieuw Duits zorgden ervoor dat het 5-0 werd.

RBC Roosendaal-Stormvogels Telstar 2-0Stormvogels Telstar zette de slechte reeks voort in Roosendaal. Namens de thuisclub had Benjamin Martha al twee goede kansen laten liggen, toen Sven Delanoy profiteerde van slecht verdedigen en scoorde via de onderkant van de lat. Ook de tweede treffer van RBC was enigszins gelukkig. Sasa Stojanovic kreeg de bal fortuinlijk mee, maar rondde wel knap af met een stiftbal: 2-0.

FC Eindhoven-Top Oss 4-2Het ontslag van coach Louis Coolen leek FC Eindhoven op scherp te hebben gezet. Fabio Caracciolo zette de ploeg van interim-coach Ernest Faber na 26 minuten op een 1-0 voorsprong. Tim Nelemans en Tim De Meersman zorgden in de tweede helft voor 2-0 en 3-0. Hoewel TOP Oss in de slotfase angstvallig dichtbij kwam, rekende Eindhoven met de 4-2 zege af met een serie van negen duels zonder overwinning.