Rodríguez krijgt pleistertje op de wond na ruw verstoord sprookje

Reacties

Het sprookje van Colombia is over. In de Copa América-finale tegen Argentinië hielden Los Cafeteros lang gelijke tred, maar Lautaro Martínez maakte het verschil. Het was niet het gedroomde einde van een opmerkelijke revival van James Rodríguez op dit toernooi. Hij kreeg nog wel een pleister op de wond.

Rodríguez krijgt pleistertje op de wond na ruw verstoord sprookje
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
nv
1 - 0
Colombia
Colombia

Rodríguez was na het bereiken van de finale nog behoorlijk emotioneel geweest, de kroon op zijn werk zetten was hem alleen niet gegeven. De Colombiaanse spelmaker, die wereldberoemd werd op het WK 2014 maar eigenlijk nooit zijn enorme belofte van die zomer inloste, was ineens op gevorderde leeftijd weer een paar weken de smaakmaker van een groot toernooi.

Dat leverde hem geen trofee met zijn land op, maar de 33-jarige Rodríguez werd wel verkozen tot speler van het toernooi. Dit naar aanleiding van zes assists, een doelpunt en vier uitverkiezingen tot man van de wedstrijd op weg naar de finale. Het was een schrale troost: op de beelden is te zien dat hij de bijbehorende trofee met duidelijke tegenzin in ontvangst neemt.

Dagblad El Colombiano heeft nog wel een mooie lofzang voor de sterspeler. 'De nummer tien werd ook toegejuicht door de Argentijnse fans, als erkenning voor zijn goede spel. Er stond een zekere berusting in zijn ogen. Misschien dacht hij terug aan tien jaar geleden en dat hij had getoond dat het voetbal getalenteerde mensen altijd een tweede kans biedt. Bedankt, James, voor deze maand vol emotie en hoop.'

Rodríguez, die op dit toernooi 33 werd, heeft een opmerkelijke clubcarriére gehad: tien werkgevers uit evenzoveel landen. Hij diende achtereenvolgens Envigado (Colombia), Banfield (Argentinië), FC Porto (Portugal), AS Monaco (Frankrijk), Real Madrid (Spanje), Bayern München (Duitsland), Everton (Engeland), Al-Rayyan (Qatar), Olympiakos (Griekenland) en nu São Paulo (Brazilië).

Dávinson Sánchez, in Nederland bekend van zijn seizoen bij Ajax, uitte na afloop op een persconferentie zijn teleurstelling. 'Dat is voetbal, dat kan enorm veel pijn doen. We wilden het land wat vreugde geven, dat had het verdiend. Het doet zeer, we hebben de wedstrijd grotendeels gedomineerd en gaan nu toch met lege handen naar huis. We moeten door.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Colombia
Meer over Colombia
Meer Copa América
Meer over Copa América
Meer J. Rodríguez
Meer over J. Rodríguez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.