Rust Van Damme na slippertje in zwembad

Jelle Van Damme moet enkele dagen rust nemen. De Belgische international van Ajax heeft de rustperiode te danken aan een uitglijder in het zwembad.

Rust Van Damme na slippertje in zwembad

Van Damme gleed woensdagochtend uit in het zwembad van het hotel, waar de nationale ploeg van België zich voorbereidt op het EK-kwalificatieduel met Estland. Het resultaat van het slippertje was een diepe vleeswond, die training de komende twee dagen onmogelijk maakt.

'Het is niet zijn schuld, maar het ontbreekt Van Damme wat aan geluk. Telkens als hij moet spelen, gebeurt hem wat', zei Aimé Anthuenis, die een basisplaats voor de Ajacied in zijn hoofd had. De bondscoach heeft met Peter Van Der Heyden en Olivier Deschacht alternatieven achter de hand.

Van Damme, die naar verwachting zaterdag wel kan spelen, moest twee keer eerder verstek laten gaan. Zo liet hij zijn eerste uitnodiging voor het Belgische nationale elftal onbeantwoord vanwege een gekneusde long.

Hoewel Van Damme de enige geblesseerde Rode Duivel is, riep Anthuenis in Erwin Lemmens een extra keeper op. 'Dit is enkel een voorzorgsmaatregel. Geert De Vlieger zal in principe volledig hersteld zijn', zei Anthuenis. De keeper van Willem II kampt met liesklachten.

Bekijk hier al onze video's