Saliba beste verdediger ter wereld? 'Wisten niet of Ronaldo op het veld stond'

Reacties

Toen hij zich bij de Franse ploeg meldde voor het EK, leek William Saliba nog af te steven op een rol als reserve. Maar hij speelde elke minuut en is volgens Rio Ferdinand zelfs de beste verdediger ter wereld.

Saliba beste verdediger ter wereld? 'Wisten niet of Ronaldo op het veld stond'
Spanje
Spanje
2 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Lange tijd leek Didier Deschamps te kiezen voor Dayot Upamecano en Ibrahima Konaté als defensief duo in Duitsland. De bondscoach had nog geen vertrouwen in Saliba, een van de absolute uitblinkers bij Arsenal. 'Hij draait een goed seizoen', zei de Franse bondscoach in maart, 'maar hij doet ook dingen die ik niet zo leuk vind.'

Welke dingen hield Deschamps in het midden, maar kort voor het toernooi won de 23-jarige verdediger alsnog zijn vertrouwen. Aan de zijde van Upamecano was Saliba de baas over Memphis Depay, Robert Lewandowski en Romelu Lukaku, voordat hij vrijdag ook sterk speelde in de kwartfinale tegen Portugal. 'We vroegen ons af Cristiano Ronaldo eigenlijk wel op het veld stond', schreef televisiezender FranceInfo na afloop over de Franse verdediger.

Wie ook onder de indruk is, is oud-verdediger Rio Ferdinand. De voormalig speler van Manchester United werd in zijn podcast gevraagd of hij Lisandro Martínez, de oud-Ajacied die bij The Red Devils speelt, zou verkiezen boven Saliba als beste verdediger ter wereld. 'Nee, man, kom op. Dat ben je bevooroordeeld. (...) Dat is hij niet. Ik denk niet dat een spits Saliba nu boven Martínez zou verkiezen, wie je het ook vraagt. Als ik nu de beste verdediger ter wereld moet kiezen, dan is het Saliba.'

Zelfs concurrent Konaté lijkt overtuigd van Saliba's onmisbaarheid voor Frankrijk. 'Zijn broeder' verdient de complimenten, schrijft de Fransman op X in reactie op beelden met een zeldzame fout die Saliba maakte tegen Portugal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.