Schoenmaker zet werk door in nieuwe functie

Lex Schoenmaker (59) gaat verder bij ADO Den Haag als technisch adviseur. De ex-speler en coach van de club blijft die rol voor onbepaalde tijd invullen.

Schoenmaker zet werk door in nieuwe functie

'Ik ben erg blij met mijn nieuwe functie', legt Schoenmaker uit op de website van ADO. 'Hierdoor ben ik in de gelegenheid een vervolg te geven aan het werk dat ik in 2001 ben begonnen. Doelstelling is om vanuit het nieuwe stadion opnieuw een stijgende lijn in de sportieve prestaties te realiseren.'

Ook het bestuur van ADO is blij met het resultaat van de gesprekken. 'Een clubicoon met voetbalkennis en voetbalkunde blijft behouden. In zijn nieuwe functie zal hij onder meer technisch manager Peter Hofstede ondersteunen bij het realiseren van onze doelstelling om na één seizoen terug te keren naar de Eredivisie', aldus algemeen directeur Piet van der Pol.

Schoenmaker was tussen 1982 en 1987, in het seizoen 1994/1995 en van 2001 tot 2007 als trainer werkzaam voor FC Den Haag en ADO Den Haag. Afgelopen seizoen nam hij het over van Frans Adelaar maar slaagde hij er niet in ADO in de Eredivisie te houden.

Bekijk hier al onze video's