Schotse sterspeler wil neefje zien huilen: 'Hopelijk wordt hij verdrietig wakker'

Reacties

Nog nooit overleefde Schotland de groepsfase op een eindronde, zondagavond is een overwinning op Hongarije zo goed als zeker genoeg voor die primeur. De stemming in het Schotse kamp is opperbest.

Schotse sterspeler wil neefje zien huilen: 'Hopelijk wordt hij verdrietig wakker'
© Pro Shots
Schotland
Schotland
0 - 1
Hongarije
Hongarije

De Schotse pers heeft allerhande dwarsverbanden opgesnord: Milos Kerkez (ex-AZ) van Hongarije is bij Bournemouth ploegmakker van Ryan Christie. 'Ik wil natuurlijk elke wedstrijd winnen, maar deze zou wel erg lekker zijn, dan kan ik het er in de voorbereiding lekker bij hem inpeperen', aldus Christie in de Schotse tabloid Sunday Mail. Er is nog iemand die hoopt om een paar plaagstootjes te verdienen: John McGinn heeft… Hongaarse familie.

Dit gegeven was tot dusver geen algemene kennis, McGinn verraste het Schotse journaille ermee op de persconferentie. 'Ze komen uit Schotland, maar zijn half Hongaars. Eén van hen is voor ons, de ander is voor Hongarije, zei m'n oom. Ik hoop maar dat kleine Tamás morgen verdrietig wakker wordt', grapte McGinn over zijn familielid met een voorkeur voor de Magyaren. Ook zijn andere neefje heeft toch wel interesse in zijn tweede vaderland. 'Ze zijn komen kijken bij Aston Villa – Liverpool, toen vonden ze Dominik Szoboszlai interessanter dan mij.'

Over Szoboszlai gesproken, die heeft als aanvoerder van Hongarije natuurlijk een band met Schotland-captain en Liverpool-medespeler Andy Robertson. Daar gaat het niet over in de Schotse pers, maar de Sunday Mail heeft wel een smeuïg geruchtje voor u klaar. De hoop van de Hongaarse voetbalnatie heeft de afgelopen twee dagen niet meegetraind en zou na een zwaar seizoen tegen een burn-out aanzitten. Het valt dus nog te bezien of hij meedoet in Stuttgart, hoopt het dagblad.

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Meer Schotland
Meer over Schotland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.