Hongarije scoort in honderdste minuut en dompelt Schotten in rouw

Reacties

Schotland is uitgeschakeld op het EK in Duitsland. De Schotten verloren in Stuttgart in de allerlaatste minuut van Hongarije, dat als beste nummer drie nog door kan gaan naar de achtste finales. 

Hongarije scoort in honderdste minuut en dompelt Schotten in rouw
© Pro Shots
Schotland
Schotland
0 - 1
Hongarije
Hongarije

De Schotse spelers en duizenden supporters zongen voor de wedstrijd hartstochtelijk mee met 'The Flower of Scotland'. Alles stond vandaag in het teken van dat ene doel: voor het eerst in de historie de groepsfase van een eindtoernooi overleven.

Met dat doel in het achterhoofd begonnen de Schotten vol energie aan het duel met Hongarije. Schotland had de bal, maar kwam eigenlijk nauwelijks in de buurt van de Hongaarse doelman Péter Gulácsi. Sterker nog, de grootste kans van de eerste helft was voor Hongarije. Willi Orban stond helemaal vrij na een vrije trap van Dominik Szoboszlai, maar kopte van dichtbij over.

In de tweede helft werd het hele stadion opgeschrikt door een nare botsing waar meerdere spelers bij betrokken waren. De Schotse doelman Angus Gunn kwam hard in aanraking met een van zijn eigen spelers en met Barnabás Varga. Al snel werd duidelijk dat de blessure van Varga ernstig was. De aanvaller van Ferencváros werd op het veld behandeld en met een brancard van het veld gedragen.

Het spel werd daarna weer hervat en een chaotische slotfase ontbrandde. In die slotfase hoopte Schotland een strafschop te krijgen, nadat Stuart Armstrong naar de grond werd gewerkt. De spits van Southampton hield zelf ook vast en dus besloot de Argentijnse scheidsrechter Facundo Tello het weg te wuiven.

In de tien minuten extra tijd kreeg Hongarije nog de grootste kansen op de overwinning. Eerst stuitte Szoboszlai op de Schotse doelman, niet veel later schoot Kevin Csoboth op de paal. In de allerlaatste seconde viel het Hongaarse doelpunt wel. Na een snelle counter schoot Csoboth Hongarije naar zijn laatste strohalm.

De Hongaren wippen door de drie punten over Schotland heen en staan nu op de derde plaats in Groep A. De vier beste nummers drie gaan ook door naar de achtste finales en dus moet het land de komende dagen in spanning afwachten of er een volgend hoofdstuk komt op dit EK.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
3
2
1
0
8-2
+6
7
2
Zwitserland
3
1
2
0
5-3
+2
5
3
Hongarije
3
1
0
2
2-5
-3
3
4
Schotland
3
0
1
2
2-7
-5
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Schotland
Meer over Schotland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.