Slot breekt record bij Liverpool: 'Hoop dat ik om iets specialers herinnerd word'

Reacties

Arne Slot won acht van de eerste negen wedstrijden als nieuwe manager van Liverpool en dat is een record. Nooit eerder slaagde iemand er bij Liverpool in om hetzelfde te doen als de man uit Bergentheim.

Slot breekt record bij Liverpool: 'Hoop dat ik om iets specialers herinnerd word'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
2 - 0
Bologna
Bologna

Liverpool won in eigen huis met 2-0 van Bologna en staat nu na twee wedstrijden nog op een perfecte score in de Champions League. Van zijn eerste negen wedstrijden wist Slot er acht winnend af te sluiten. Alleen thuis tegen Nottingham Forest werd in de competitie met 0-1 verloren.

'Het is bijna onmogelijk om zoiets speciaals voor elkaar te krijgen bij deze club', reageerde Slot na afloop bij TNT Sports. 'Het zegt een hoop over onze start van het seizoen. Over hoeveel energie de spelers er elke dag insteken en hoe goed de hele staf mij heeft geholpen.'

Toch plaatst Slot ook een kanttekening bij zijn individuele record. 'Het zegt misschien ook dat wel dat er hele lastige wedstrijden aan zitten te komen. Met op zaterdag al een vroege wedstrijd tegen Crystal Palace, kort na onze wedstrijd in de Champions League.'

Een record halen is leuk, maar het draait dit seizoen toch vooral om de prijzen in Liverpool. Dat weet Slot zelf maar al te goed. 'Ik hoop dat de mensen mij gaan herinneren om iets specialers dan dit record', bleef hij ambitieus.

Slot maakt spelers beter
Ook de Engelse media blijven Slot de hemel in prijzen. De Nederlander stond er bij Feyenoord om bekend om spelers 'beter te maken'. BIj Liverpool lijkt hij dit ook te doen. Het gaat in Engeland veel over de transformatie van Ryan Gravenberch, maar ook een andere speler lijkt zijn draai beter te vinden onder Slot.

Darwin Núñez begon in de basis en zag in de eerste helft een uitstekend doelpunt afgekeurd worden. 'Het feit dat hij dat zo koeltjes afrondde, was een groot contrast met zijn momenten van vorig seizoen. Het is duidelijk het resultaat van het werk dat Slot en zijn staf achter de schermen doet met zijn spits', analyseerde Liverpool Echo.

UEFA Champions League

Stand UEFA Champions League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Benfica
2
2
0
0
6-1
+5
6
4
Bayer Leverkusen
2
2
0
0
5-0
+5
6
5
Liverpool
2
2
0
0
5-1
+4
6
6
Aston Villa
2
2
0
0
4-0
+4
6
7
Juventus
2
2
0
0
6-3
+3
6
8
Manchester City
2
1
1
0
4-0
+4
4
* Actueel tot en met 3 okt. 2024

Alles over de Champions League

We bundelen het laatste Champions League-nieuws op onze Champions League -pagina. Van PSV, tot Feyenoord en de topfavorieten, alles komt voorbij. Alle wedstrijden zijn ook hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer A. Slot
Meer over A. Slot
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.