Eto'o probeert Brys weg te pesten: 'In 26 jaar nog niet meegemaakt'

De rust bij de nationale ploeg van Kameroen is allerminst terug. In aanloop naar de hervatting van de WK-kwalificatiereeks worden bondscoach Marc Brys en zijn selectie flink tegengewerkt door de voetbalbond, geleid door Samuel Eto'o.

Eto'o probeert Brys weg te pesten: 'In 26 jaar nog niet meegemaakt'
© Pro Shots

Eto'o bood onlangs nog zijn excuses aan aan Brys, nadat de voormalige topspits van Barcelona en Internazionale eerder nog in woede was uitgebarsten tegenover de Belgische trainer. Eto'o dreigde de 62-jarige oud-trainer van onder meer FC Den Bosch en FC Eindhoven te ontslaan als hij zijn inmenging met het technische beleid niet zou accepteren, maar daar kwam de 43-jarige oud-international later op terug.

Daarmee is de soap bij Kameroen nog niet ten einde, want de voetbalbond probeert Brys en zijn selectie het werken nu onmogelijk te maken. 'We hebben geen ballen, geen materiaal, geen kleding. Denk je dat de voorbereiding goed verloopt? Natuurlijk niet', foeterde de Belgische coach tegen een lokaal radiostation. 'Het is ongehoord. Ik zit al 26 jaar in het vak en heb zoiets nog nooit eerder gezien.'

Volgens meerdere media in Kameroen bleef het daar niet bij. Bij het spelershotel zouden behalve Brys en zijn assistenten zondag ook stafleden namens de voetbalbond hebben klaargestaan. Op verzoek van het Ministerie van Sport, dat Brys in april aanstelde, zou de politie de door Eto'o gestuurde coaches hebben weggestuurd. De voetbalbond sprak maandag in een statement schande van deze gang van zaken.

Tegenover Belgische media heeft Brys laten weten zich niet te laten wegpesten door Eto'o. 'Wij wijken niet. We kunnen vandaag gewoon trainen, net als gisteren. Ik lig niet wakker van het pestgedrag van Eto'o. Het is een beetje kinderachtig.' En dus focust hij zich op de kwalificatieduels met Kaapverdië en Angola. 'Ik ben nog steeds bondscoach van Kameroen. Dat is eigenlijk nooit veranderd, ondanks de hetze.'

Za 8 jun.

Di 11 jun.

Bekijk hier al onze video's
Meer Kameroen
Meer over Kameroen