Sparta volgt tegen Willem II voorbeeld ADO

Na tien speelronden is er geen ploeg meer in de Eredivisie die nog niet heeft gewonnen. Na de winst van ADO Den Haag op zaterdag, was het zondag de beurt aan Sparta Rotterdam. De mannen van trainer Wiljan Vloet versloegen een angstig Willem II: 1-0.

Sparta volgt tegen Willem II voorbeeld ADO

Voor Sparta telde alleen de winst tegen Willem II. De Rotterdammers zijn hekkensluiter in de Eredivisie en hadden bovendien iets goed te maken na de 7-0 oorwassing van woensdag tegen PSV. De inzet van de Spartanen was hartverwarmend, maar de ploeg van trainer Wiljan Vloet toonde vooral aan kwaliteit te ontberen.

Willem II liet de thuisclub het spel maken. De angst om te verliezen en daardoor weer teruggeworpen te worden naar de degradatiezone leek te regeren. Doordat de Tilburgers achterover leunden en Sparta onmachtig bleef, was de wedstrijd het aanzien nauwelijks waard.

Bij Sparta ontbrak het wederom aan stootkracht. De lichtgewichten Rachid Bouaouzan, Marvin Emnes en Haris Medunjanin zijn balvaardig, maar weinig doeltreffend. De beste kans in het eerste uur was voor Bouaouzan, die zijn kopbal via de handen van doelman Björn Sengier op het dak van het doel zag belanden.

Er moest een invaller aan te pas komen om het Spartaanse overwicht om te zetten in een doelpunt. Ivan Cvetkov werd vrijgespeeld door Bouaouzan en zorgde voor de bevrijdende treffer.

Het doelpunt deed Willem II plots ontwaken. De gasten werden nog gevaarlijk met schoten van Mohamed Messoudi en José Valencia, terwijl Spartaan Anthony Obodai de bal nog bijna in eigen doel werkte. Dat de gelijkmaker niet viel, was terecht. Daarvoor ging Willem II veel te laat aan voetballen denken.

Bekijk hier al onze video's