Stefaan Tanghe haakt af bij Rode Duivels

Ruim twee jaar moest hij wachten op een nieuwe uitnodiging, maar Stefaan Tanghe moet zijn rentree als international uitstellen.

Stefaan Tanghe haakt af bij Rode Duivels

In het Belgische kamp waren twijfels gerezen over de inzetbaarheid van Tanghe. De middenvelder van FC Utrecht meldde zich met een gebroken middenhandsbeentje bij de Rode Duivels. Hij had de handblessure opgelopen tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Ondanks de kwetsuur hoopte Tanghe te kunnen spelen tegen Spanje. 'Ik heb nog altijd veel pijn. Het zou wel erg zijn als ik voor zoiets stoms moeten afhaken.' De middenvelder, voor wie bondscoach Anthuenis geen vervanger opriep, overwoog te spelen met een spalk. Maar dat bleek geen optie, zodat de Utrecht-middenvelder definitief moest afhaken voor het WK-kwalificatieduel met Spanje.

De interland had een terugkeer in de Belgische nationale ploeg moeten worden voor Tanghe. Zijn laatste interland dateert van 27 maart 2002 toen hij in het vriendschappelijke duel met Griekenland speelde. Sinds dat optreden liet de Belgische bondscoaches de middenvelder van FC Utrecht mede door blessures links liggen.

Bekijk hier al onze video's