Superduo Messi-Suárez leidt Inter Miami naar winst in MLS-kraker én naar prijs

Inter Miami heeft in de nacht van woensdag op donderdag de MLS-topper tegen Columbus Crew gewonnen. De nummers één en twee stonden tegenover elkaar en dankzij uitblinkers Lionel Messi en Luis Suárez kon Inter Miami de voorsprong vergroten. Zodoende verzekerde Inter Miami zich van het Supporters Shield.

Columbus Crew
2 - 3
Inter Miami
Inter Miami

Net als wingback Jordi Alba en centrale verdediger Sergio Busquets begonnen ook voormalig Barcelona-spelers Messi - die na een blessure komende interlandperiode ook weer terugkeert bij de nationale ploeg van Argentinië - en Suárez in de basis. Op voorhand stond Inter Miami acht punten voor op nummer twee Columbus Crew en dus moest de thuisploeg winnen om de spanning terug te brengen. Kort voor rust krikte Messi zijn imposante seizoensaantallen echter weer wat op.

De 37-jarige Argentijn controleerde een hoge bal knap, frommelde zich langs twee man en tikte hem langs de doelman. Vervolgens gaf hij de concurrent enkele minuten later de volgende stoot op de kin door met een vrije trap de keeper te verrassen in de korte hoek. Daardoor staat Messi nu op zeventien goals en tien assists in zeventien MLS-duels dit seizoen.

Met een fraaie krulbal van Diego Rossi deed Columbus meteen na rust wat terug, maar daarna was het de beurt aan Suárez. De geblondeerde Uruguayaan profiteerde van het feit dat de doelman een hoge bal losliet na een botsing met zijn eigen verdediger, waardoor Suárez binnen kon koppen. Via een strafschop van Juan Hernández kwam Columbus opnieuw terug in de wedstrijd. Hoewel het een halfuur met tien man verder moest door een rode kaart van Rudy Camacho, kreeg Columbus tegen het einde dé kans op de gelijkmaker.

Opnieuw ging de bal op de stip en weer ging Hernández erachter staan, maar ditmaal miste hij. Door de 2-3 zege heeft Inter Miami nu een voorsprong van elf punten in de MLS. Columbus heeft nog een duel tegoed, maar Inter Miami is al zeker van het Supporters Shield. Dat is de prijs voor de ploeg die in de gecombineerde ranglijst (Eastern en Western Conference) van de MLS eerste wordt. Daarin is Inter Miami niet meer in te halen door nummer twee LA Galaxy. Over twee duels begint de volgende competitiefase.