Suriname doet ondanks fouten Becker goede kwalificatiezaken bij debuut Vaessen

Suriname heeft in de nacht van woensdag op donderdag de eerste wedstrijd in de kwalificatiecyclus voor het WK 2026 gewonnen van Saint Vincent en de Grenadines. Etienne Vaessen maakte zijn debuut, terwijl Sheraldo Becker een ongelukkige rol speelde.

© Screenshot
Suriname
Suriname
4 - 1
St. Vincent & Grenadines

Alle elf de spelers die bondscoach Stanley Menzo opstelde, hebben een verleden in Nederland of spelen er nog. Inclusief Vaessen, die in Suriname speelt onder de naam Etienne Burnet. Hij werd na een halfuur echter verrast door Real Sociedad-aanvaller Sheraldo Becker. De buitenspeler wilde de bal terugspelen op zijn doelman, maar raakte hem verkeerd, waardoor Oalex Anderson de 0-1 kon maken voor Saint Vincent.

Enkele minuten voor rust werd voormalig PEC Zwolle-speler Immanuel Pherai neergehaald, waardoor Becker zijn fout enigszins kon herstellen door een strafschop binnen te schieten. In de blessuretijd van de eerste helft zette de dit seizoen door Willem II van Almere City gehuurde Jeredy Hilterman Suriname op voorsprong door een voorzet vanaf links binnen te koppen.

Voetbal International sprak met Etienne Vaessen over zijn keuze voor Suriname:

Ook kort na rust bleek Suriname scherp. Nog geen minuut na het startsignaal maakte Justin Lonwijk (afgelopen seizoen actief voor Fortuna Sittard) de 3-1. Na een uur maakte ook Gyrano Kerk zijn officiële debuut voor Suriname en dat luisterde hij op met een assist bij de 4-1 van Jaden Montor. Uiteindelijk kreeg Becker ook nog de kans om de 5-1 te maken. Hij passeerde de doelman, maar schoot vervolgens voor leeg doel op de lat.

Door de zege gaat Suriname nu aan kop in de WK-kwalificatiepoule met verder ook Anguilla, El Salvador en Puerto Rico. Het moet bij de eerste twee eindigen om kans te houden op deelname aan het WK 2026.