Vaessen betreurt actie bij 'terechte rode kaart' en gaat in op verhitte RKC-fans

Reacties

FC Groningen-keeper Etienne Vaessen heeft spijt van zijn actie bij de rode kaart van RKC Waalwijk-spits Oskar Zawada. De voormalig doelman van RKC ging naar het gras nadat Zawada zijn hoofd (licht) tegen die van Vaessen drukte.

Vaessen betreurt actie bij 'terechte rode kaart' en gaat in op verhitte RKC-fans
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
1 - 2
FC Groningen
FC Groningen

Voor Vaessen was het een speciale avond in Waalwijk, waar hij negen jaar speelde. De doelman groeide met de nodige reddingen uit tot uitblinker bij FC Groningen en speelde een hoofdrol bij de rode kaart van Zawada. 'Zo op de grond vallen moet ik niet doen, ook al maakt hij gewoon een beweging', aldus Vaessen in gesprek met ESPN.

'Dat is ook emotie, dat ik neerval. Ik stond heel snel op en dacht op een gegeven moment: shit. Maar de scheidsrechter zei dat hij een kopstootbeweging maakte en mij raakte. En dat is rood. Ik zei nog: scheids, het hoeft niet. Maar het was wel een terechte rode kaart. De beweging was minimaal, maar hij raakt mij. We waren de hele wedstrijd een beetje aan het klootviolen. Ik baal ervan dat ik naar de grond ging, maar hij moet dat ook niet doen', zei Vaessen.

Onderonsjes
Na afloop had de ex-keeper van RKC nog een ontmoeting met verhitte Waalwijkse fans, die hem zijn actie bij de rode kaart van Zawada kwalijk namen. 'Ik heb negen jaar alles voor RKC gegeven en ze weten wat voor type ik ben. Ik ben een winnaar. Ik vind de reactie jammer, maar ik snap de emotie, want ze staan 1-2 achter. Misschien moet ik helemaal niet daarnaartoe lopen. Maar als ik volgende week vrij ben en hier op de tribune wil zitten, ga ik hier weer zitten. Ze mogen van mij vinden wat ze vinden. RKC zit nog steeds in mijn hart, ook na dit gebeuren.'

Voormalig RKC-teamgenoot Aaron Meijers had na afloop nog een onderonsje met Vaessen. 'Wat ik met Etje heb besproken houd ik onder ons', zei de verdediger al lachend. 'Het is gewoon dom van onze spits en ik heb de beelden nog niet teruggezien. Ik weet niet tot in hoeverre het echt een beweging was. Laten we het daar maar niet over hebben. Ik denk dat Groningen slim, maar wel heel irritant die wedstrijd heeft uitgespeeld. Dat hebben ze ook goed gedaan. Dat zouden we ook doen in die situatie', vertelde Meijers.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
6
6
0
0
23-4
+19
18
2
AZ
6
5
1
0
16-2
+14
16
3
FC Utrecht
5
4
1
0
9-5
+4
13
4
FC Twente
6
3
2
1
12-5
+7
11
5
Feyenoord
5
2
3
0
11-5
+6
9
* Actueel tot en met 28 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.