Ten Hag bespreekt in genade aangenomen Sancho en aanwinst Zirkzee

Reacties

Jadon Sancho en Joshua Zirkzee zijn de twee belangrijkste 'nieuwe' gezichten in de spelersgroep van Manchester United. Manager Erik ten Hag besprak beide aanvallend ingestelde spelers dinsdag, een dag na de oefennederlaag van de Red Devils bij het Noorse Rosenborg.

Ten Hag bespreekt in genade aangenomen Sancho en aanwinst Zirkzee
© Pro Shots

Sancho werd vorig seizoen niet ingezet door Ten Hag, de twee hadden een verstoorde relatie en de buitenspeler maakte het voetbaljaar uiteindelijk af bij zijn ex-club Borussia Dortmund. Er is nu een streep onder gezet, Sancho traint weer gewoon mee. 'Manchester United heeft goede spelers nodig, en Jadon is een goede speler. We hebben dat afgesloten en kijken vooruit', aldus de manager tegen de Manchester Evening News.

Op de clubkanalen besprak hij de komst van Zirkzee, die voor zo'n veertig miljoen euro werd losgeweekt van het Italiaanse Bologna. Ten Hag sprak zich in het vorige seizoen regelmatig uit voor het aantrekken van een extra spits om de jonge Rasmus Højlund wat te ontlasten. Met de vierde Nederlandse aanwinst (verder kwamen stafleden Ruud van Nistelrooij, René Hake en Jelle ten Rouwelaar naar Old Trafford) zag Ten Hag die wens verhoord. En daar is hij blij mee.

'Hij kan een schakel zijn tussen linies. Hij kan de bal vasthouden, heeft goede ideeën. Hij is creatief, kan dribbelen, is goed in de combinatie. Kortom: hij is tactisch een heel ander type en daar zijn we altijd naar op zoek, want dan hebben we meer tactische opties. Voorin hebben wij veel spelers die heel direct spelen, die kunnen profiteren van zijn vaardigheden', sprak Ten Hag.

United heeft nog vier oefenwedstrijden voor het seizoen begint. Achtereenvolgens Rangers FC, Arsenal, Real Betis en Liverpool zijn de tegenstanders in Schotland en daarna drie keer op rij de Verenigde Staten. De eerste wedstrijd met inzet is een reprise van de FA Cup-finale. Tegen kampioen Manchester City speelt bekerwinnaar Manchester United om de Community Shield. Op vrijdag 16 augustus opent de club het competitieseizoen thuis tegen Fulham.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer J. Sancho
Meer over J. Sancho
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.