Tranen bij Marta na donkerrode kaart in mogelijk laatste duel voor Brazilië

Reacties

Het vrouwelijke voetbalicoon Marta is met haar land Brazilië op de Olympische Spelen bezig aan wat haar laatste toernooi gaat zijn. Dat dreigt nu op een deceptie uit te lopen, aangezien de 38-jarige een donkerrode kaart kreeg na een wilde overtreding tegen Spanje.

Tranen bij Marta na donkerrode kaart in mogelijk laatste duel voor Brazilië
© Eurosport
Brazilië
Brazilië
0 - 2
Spanje
Spanje

In de extra speeltijd van de eerste helft ging het fout voor Marta en Brazilië. Een hoge bal viel uit de lucht rond het Braziliaanse zestienmetergebied en Marta wilde deze koste wat kost veroveren. Dat wilde ze alleen bewerkstelligen met een hoog, gestrekt been, waarbij ze een tegenstander Olgha in het gezicht raakte. De scheidsrechter was onverbiddelijk en trok een rode kaart, wat tot de nodige tranen leidde bij Marta.

Dat Marta net nu een rode prent pakt, is extra zuur. De zes keer tot beste vrouwelijke speler van de wereld uitgeroepen Braziliaanse is bezig aan haar laatste toernooi met haar land. 'Ik kijk ernaar uit om van elk moment te genieten. Ik wil dit keer winnen, want het gaat de laatste keer worden. Het is nu of nooit!', aldus Marta vlak voordat de Olympische Spelen van start gingen. Het zou dus zomaar kunnen dat de karatetrap van Marta haar laatste actie in het shirt van Brazilië is.

Bekijk hier de rode kaart van Marta

Mis niets van de Olympische Spelen met Eurosport/HBO Max.

Olympische Spelen Vrouwen

Stand Groepsfase Groep C Olympische Spelen Vrouwen 2024 Paris

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
3
3
0
0
5-1
+4
9
2
Japan
3
2
0
1
6-4
+2
6
3
Brazilië
3
1
0
2
2-4
-2
3
4
Nigeria
3
0
0
3
1-5
-4
0
* Actueel tot en met 26 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.