Transferdagboek 22/01: Honda, Lucas & Mads Junker

Sinds het openen van de transferwindow wemelt het weer van de geruchten en speculaties. De redactie van VI.nl geeft tot het einde van deze maand een overzicht van de dagelijkse ontwikkelingen op de spelersmarkt in het Transferdagboek. Met vandaag: Lucas, Keisuke Honda en Mads Junker. We beginnen onze ronde langs het geruchtencircuit met Keisuke Honda. De ex-VVV'er staat momenteel onder contract bij CSKA Moskou, maar zinspeelt al langer op een vertrek uit de Russische hoofdstad.

Transferdagboek 22/01: Honda, Lucas & Mads Junker

Naar verluidt ziet het Italiaanse Lazio een welkome versterking in de Japanner met de fijne trap. Struikelblok zou weleens de transfersom kunnen zijn. De Italiaanse club is bereid zo'n tien miljoen euro neer te tellen, terwijl de Russen aan een bedrag van zestien miljoen denken.

We blijven even in Italië. Daar schijnt Internazionale zich bij São Paulo te hebben gemeld om het negentienjarige supertalent Lucas over te nemen. De aanvallende middenvelder wordt in eigen land gezien als een van de grootste talenten van zijn generatie, samen met de eveneens gewilde Neymar.

Mochten de Milanezen erin slagen Lucas weg te kapen uit Brazilië, kon dat zomaar eens het begin van het einde van Wesley Sneijder bij de Italiaanse club betekenen. De Nederlander is weer volledig fit, maar kom vooralsnog niet voor in de plannen van trainer Claudio Ranieri.

Tot slot een transfergerucht uit onze eigen Eredivisie. Mads Junker, vrijdag nog namens Roda JC trefzeker in de wedstrijd tegen ADO Den Haag (3-3), weet zich in de belangstelling van verschillende clubs.

Twee Engelse clubs en een club uit zijn geboorteland Denemarken zouden de speler vrijdag vanaf de tribune bekeken hebben. Eerder al sijpelde mogelijke belangstelling van Feyenoord door, maar dat laatste is door de stadionclub inmiddels ontkend. Het contract van Junker in Kerkrade loopt deze zomer af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen