UEFA stelt Kuipers aan voor kraker in halve finale Champions League

Reacties

Het duel tussen RB Leipzig en Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League staat onder leiding van Björn Kuipers.

UEFA stelt Kuipers aan voor kraker in halve finale Champions League
© Pro Shots

De 47-jarige Oldenzaler is door de Europese voetbalbond (UEFA) aangesteld als scheidsrechter voor de wedstrijd van dinsdag (aftrap 21.00 uur). Kuipers wordt bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra, terwijl de Portugees Artur Dias vierde man is. Pol van Boekel is de VAR en wordt geassisteerd door Dennis Higler.

De wedstrijd van dinsdag in Estádio da Luz wordt de vijftigste wedstrijd van Kuipers in het hoofdtoernooi van de Champions League. Vier keer eerder leidde hij een halve finale. Vorig seizoen voor het laatst in Camp Nou, toen Barcelona met 3-0 won van Liverpool. Ook was hij één keer scheidsrechter tijdens een finale. Dat was in het seizoen 2013/14 toen Real Madrid na verlenging met 4-1 won van Atlético Madrid.

Leipzig bereikte de halve finale door af te rekenen met Atlético Madrid, terwijl PSG in de absolute slotfase een achterstand omboog in een overwinning.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.